logo
A powerful architecture & Construction theme. Construct your website in the perfect Ratio.
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula
© 2021 Lanza Architects Ltd. All rights reserved.

Archive

Pittville Project

A completed project involving extending and remodelling of a single storey dwelling in Cheltenham. The extension comprises the kitchen, living and dining spaces with the existing spaces housing bedrooms, bathroom, ensuite and laundry. The glazed apex reflects the contemporary style of the scheme and connects the living space with the garden....

Farmstead Project

We gained planning and listed building consent for alterations and renovations to this listed farmhouse and outbuildings. The scheme involved seeking a change of use for a small business venture and consent for repairing the stone barn, replacement timber workshop and internal alterations and extensions to the farmhouse.This project is currently on site and we look forward to be able to share completed photographs with you....

Cotswold New Build Project

This project, for a site in the Cotswolds is currently in the early stages. The design is based on a traditional farm stead with farmhouse on the principle approach with rear single storey "outbuildings" set around a sunken courtyard which maximises the uninterrupted view to the south west. Watch this space for an update on this project!...

Contemporary New Builds

These dwellings, set on a sensitive site in the Cotswolds are designed part-submerged with bedrooms in the lower ground floor to retain a low-key development on the site. Local materials are proposed on a contemporary design....

Contemporary Project

This project was a full renovation of an existing bungalow in Cheltenham. We designed a single storey extension, doubling the floor area of the property and renovated the existing building to reflect a more efficient layout. The brief was to ensure the clients could live in the dwelling throughout their retirement with level access throughout. Creating an open plan layout which embraced the garden and the south west orientation was another key requirement of the design and we achieved this...